Gustafssons Trafikskola i Kalmar

Det finns glädjeämnen trots corona. Min son som är 18 år har fått körkort, men det drog ut på tiden på grund av corona. Tre månaders väntetid för att göra teoriprovet, i normala fall skulle det gå att få en tid inom någon dag. Men det är som det är. Som tur är så hade han 61 rätt på teoriprovet och var godkänd med råge, så två dagar efteråt fick han tid för uppkörning och det gick bra. Jag delar verkligen hans glädje och jag ska berätta att hans väg till körkort gick genom en trafikskola i Kalmar som heter Gustafssons Trafikskola.

Det här är en trafikskola som han och de flesta av hans kompisar gick på och jag förstod att de alla var mycket nöjda med utbildningen och lärarnas förmåga att lära ut både bilkörning och teorin. Sedan var även jag där och gick en riskutbildning för att få handledarbehörighet, och min son har övningskört med mig nästan varje dag också. Jag minns ju hur det var när jag själv tog körkort, och för mig gick det verkligen inte lika bra som för min son. Teorin klarade jag visserligen men däremot missade jag uppkörningen och minns besvikelsen. Jag klarade det andra gången dock, men min son klarade sig ju på första försöket. Gustafssons Trafikskola i Kalmar släpper inte i väg någon till uppkörningen om de inte anser att personen är redo och det är förstås bra. Minns inte om det var lika noga på min tid. Nu är pojken ute och kör min bil, det är tydligen riktigt roligt att vara ute och köra, vi får se om han tycker det är lika kul om några månader. Så fort han får jobb kan han köpa en egen bil.